Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 06. 2013. 15:34   >>  15:34

HEMIJSKO ORUŽJE

Sirija: Obama fabrikuje laži

Sirijske vlasti odbacile su danas optužbe da su koristile hemijsko oružje u građanskom ratu koji traje više od dvije godine i optužile američkog predsjednika Baraka Obamu da fabrikuje laži kako bi opravdao naoružavanje sirijskih pobunjenika.

Vlasti SAD su ranije danas saopštile da su donijele odluku da oružano pomažu sirijske pobunjenike, jer je upotrebom hemijskog oružja pređena „crvena linija".

Sirijska vojska, koja je od početka sukoba ostala lojalna predsjedniku Bašaru al Asadu, posljednjih dana je na ratnom bojištu bilježila značajne pobjede uspjevši da povrati veći dio teritorija koje su držali pobunjenici duž granice sa Libanom.

„Bijela kuća je objavila saopštenje koje je puno laži o tome da je korišćeno hemijsko oružje i zasniva se na fabrikovanju informacija", navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva spoljnih poslova.

Sirijsko ministarstvo dodaje da SAD koriste jeftinu taktiku kako bi opravdale odluku predsjednika Obame da naoruža sirijsku opoziciju.

S druge strane, sirijska opozicija saopštila je da se nada da će obećana pomoć u oružju stići u skoroj budućnosti i da će se to pozitivno odraziti na moral pobunjenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније