Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 06. 2013. 14:15 >> 14:42

LAGAO 60 GODINA

Nacista od II svjetskog rata u SAD

Komandant jedne nacističke SS jedinice u Ukrajini Majkl Karkoč, optužen za zločine u Drugom svjetskom ratu, živi u Mineapolisu, u SAD, više od 60 godina.

Prema dosijeima koje je pribavila agencija AP, Karkoč je američke vlasti lagao o svojoj ratnoj prošlosti kako bi mu bilo dozvoljeno da uđe u SAD.

Izvještaji o svjedočanstvima očevidaca potvrđuju da je jedna ukrajinska jedinica, kojom je komandovao Karkoč, spaljivala sela puna žena i djece, kao i da je on bio na licu mjesta i sve nadgledao, mada ne postoje dokazi da je direktno učestvovao u zločinima. 

Karkoč, koji živi u Mineapolisu, u državi Minesota, odbio je da razgovara o svojoj ratnoj prošlosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније