Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

11. 03. 2017. 19:33   >>  20:21

OD UTORKA

Ciklon na Madagaskaru odnio 50 života

U udaru ciklona Enavo koji je na Magagaskar donio jake kiše i vjetrove, poginulo je najmanje 50 osoba, saopštila je danas novi bilans žrtava vlada te zemlje.

Nacionalna agencija za upravljanje katastrofama navela je da je ciklon u utorak izazvao klizište na sjeveroistoku Madagaskara, zbog čega je 50.000 ljudi napustilo svoje domove.

U prethodnom bilansu je bilo 38 mrtvih.

Dodaje se da je u naletu ciklona povrijeđeno najmanje 180 ljudi.

Ciklon Enavo donio je vjetrove jačine 225 kilometara na čas, što je jednako uraganu četvrte kategorije.

Zvaničnici su naveli da nije u potpunosti utvrđena materijalna šteta zbog telekomunokacionih kvarova koji otežavaju kontakt sa zajednicama u ruralnim oblastima.

Ciklon je ugrozio ekonomiju Madagaskara, gdje se u regionu Sava na sjeveroistoku proizvodi polovina ukupne svjetske proizvodnje vanile.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније