Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 03. 2017. 19:06 >> 18:41

LAVROV O VIKILIKSU

Pokazano da CIA može da zamaskira tragove

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da je objava organizacije Vikiliks pokazala da je američka Centralna obavještajna agencija (CIA) sposobna da imitira kompjuterski trag koji hakeri iz drugih zemalja ostavljaju za sobom.

Lavrov je rekao da Rusiju optužuju da je ostavila "otiske prstiju" tokom hakerskih napada u vezi s američkim predsjedničkim izborima, a da američka obavještajna dokumenta koja je Vikiliks objavio pokazuju "da CIA može da pristupi tim 'otiscima prstiju' i da ih potom iskoristi".

Američke obavještajne službe optužile su Rusiju za hakerske napade na izborni štab Hilari Klinton kako bi pomogla aktuelnom američkom predsjedniku Donaldu Trampu da pobijedi na izborima.

Šef ruske diplomatije ponovo je odlučno negirao rusku umiješanost u bilo koje hakerske napade.

Komentarišući otkrića Vikiliksa, Lavrov je rekao da Rusija mora da uzme u obzir hakerske sposobnosti CIA i dodao da ne nosi mobilni telefon sa sobom kada obavlja povjerljive razgovore.

Organizacija Vikiliks objavila je u utorak nekoliko hiljada neobrađenih obavještajnih dokumenata u kojima se navode detalji o tome kako CIA sprovodi hakerske aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније