Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 06. 2013. 10:31   >>  10:32

LONDON

Konačno otkrili ko je osoba koja je "pala s neba"

Konačno je razriješena misterija ko je muškarac koji je “pao s neba” na ulicu jednog mirnog naselja u Londonu.

Sve je počelo kada su stanovnici mirnog kraja u aveniji Portman, u prigradskom naselju zapadnog Londona, otkrili unakaženo tijelo mladića. Da li ga je neko ubio? Da li je riječ o saobraćajnoj nesreći? Pitanja su se nizala, a jedinu nadu u razrješenje misterije ponudila je SIM kartica pronađena u džepu žrtve.  

Mladić u svojim 20-im zadobio je stravične povrede glave i lica, ali kod njega nijesu pronađena lična dokumenta, i niko nije prijavio njegov nestanak.

“Bio je to crnac u farmerkama i majici, nosio je patike. Licem je bio okrenut ka zemlji. Svi smo bili šokirani i mislili smo da je ubijen”, kaže jedan od stanovnika kraja u kojem se incident desio Džejms Kugele.

Ni policija u početku nije bila sigurna kako je nastupila smrt.

“Mislili smo da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Ali, to je mirna ulica sa stambenim kućama”, kaže policajac Džeremi Alsap.

U otkrivanju identiteta osobe, pomogla je Sim kartica. Naime, riječ je o Žozeu Matadi, starom 26 godina, a ispao je iz prtljažnika - aviona u letu! Policajci su pozvali sve brojeve koje su pronašli zabilježene na kartici.

U početku je policija mislila da je mladić Angolac, zbog novca koji je kod njega pronađen, ali je sada ustanovljeno da je iz Mozambika.

 

 

Njegovo tijelo pronađeno je ubrzo pošto je iznad stambene četvrti proletio avion iz Luande u Angoli koji se spremao za slijetanje na Hitoru.

Ustanovljeno je da Žoze Matada nije bio ni registrovani putnik, niti član posade. Bio je, zapravo, slijepi putnik u avionu, a ispao je kada je pilot izbacio točkove pred slijetanje.

Radnica u mrtvačnici Alison Tompson kaže da je i ranije viđala tijela stradalih koji su ispadali iz aviona i kaže da će u ovom dijelu Londona još biti sličnih slučajeva, jer se nalazi na putanji aviona koji slijeću na Hitrou.

Tijelo Matade identifikovala je Džesika Hant, njegov nekadašnji poslodavac.

 Prema njenim riječima, Matada je morao da se snalazi kako je znao i umio da bi prehranio porodicu. Jedno vrijeme je radio i u rudniku, gdje su uslovi rada bili posebno teški.  A onda joj je poslao nekoliko poruka u kojima je naveo da želi da ode u Evropu, u potrazi za boljim životom.

 Policija još nije pronašla porodicu Žozea Matade u Mozambiku, a on je sahranjen u neoznačenom grobu nedaleko od mesta na kom je pao iz aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније