Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

08. 03. 2017. 14:42   >>  14:17

BRITANSKI MINISTAR

Džonson za stvaranje nezavisne Palestine

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson izjavio je danas da njegova zemlja čvrsto podržava rješenje izraelsko-palestinskog sukoba stvaranjem nezavisne Palestine uz Izrael.

 

 

 

 

On je novinarima tokom posjete Zapadnoj obali rekao da je njegova vlada "posvećena" toj viziji, dodavši da se "ta mogućnost ne smije napustiti".

Džonson je ocijenio da je izgradnja jevrejskih naselja prepreka osnivanju nezavisne Palestine i da mir moraju postići dvije strane, a ne da bude nametnut spolja.

Predsjednik SAD Donald Tramp, za razliku od svojih prethodnika, nije jasno rekao da podržava rješenje sukoba formiranjem palestinske države uz Izrael.

Tramp je na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Bijeloj kući u februaru rekao da mu se sviđa model rješenja jedne ili dvije države, u zavisnosti od toga kako strane odluče.

Izbor Trampa za predsjednika ohrabrio je izraelske ultradesničare koji se protive osnivanju Palestine, a tu ideju je nedavnu prestao da podržava i sam izraelski premijer Netanjahu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније