Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 03. 2017. 10:24 >> 10:00

TENZIJE PORASLE

Združena vojna vježba Južne Koreje i SAD

Južna Koreja i SAD pokrenule su danas godišnju združenu vojnu vježbu, dok je sjevernokorejski lider Kim Jong Un naredio svojim snagama da se pripreme za "nemilosrdni udar" na neprijatelja.

 

 



Vježbe uobičajeno doprinose porastu tenzija na podijeljenom poluostrvu, a ove godine su počele ubrzo poslije sjevernokorejske probe balističke rakete i ubistva nervnim gasom polubrata Kim Jong Una u Maleziji.

Portparol američke vojske rekao je da su vježbe po broju vojnika i mehanizacije slične prošlogodišnjim.

U vježbama 2016. godine učestvovalo je 300.000 južnokorejskih vojnika i 17.000 američkih.

Južna Koreja i SAD ističu da su vježbe odbrambenog karaktera, dok ih Pjongjang vidi kao prijetnju.

Lider Sjeverne Koreje posjetio je generalštab svoje vojske i pohvalio njenu "pripravnost" u trenutku kada se "neprijateljske američke i južnokorejske snage mahnito pripremaju za napad”.

Dvije Koreje su tehnički i dalje u ratu jer su poslije završetka Korejskog rata (1950-1953) sklopile primirje ali ne i mirovni sporazum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније