Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

27. 02. 2017. 13:59 >> 13:37
4

FILIPINI

Abu Sajaf ubio njemačkog taoca

Pripadnici ekstremističke grupe Abu Sajaf odrubile su glavu njemačkom državljaninu koga su oteli prošle godine, saopštila je obavještajna grupa SITE koja prati aktivnosti ekstremista na internetu.

Ekstremisti su objavili snimak na kojem pripadnik Abu Sajafa nožem ubija 70-godišnjeg Jirgena Kantnera. Abu Sajaf je tražio da do nedjelje dobije 30 miliona pezosa (560.000 eura) otkupnine za njemačkog državljanina.

Filipinska vojska je saopštila u novembru prošle godine da je pronađena jedrilica Jirgena Kantnera i tijelo njegove ubijene saputnice. Isti par su 2008. oteli somalski gusari u Adenskom zalivu i 52 dana ih držali kao taoce.

Grupa Abu Sajaf osnovana je krajem 1990-ih i povezana je sa terorističkom organizacijom Al Kaidom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније