Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija; Objavio: B.V. ]

26. 02. 2017. 10:05 >> 09:46

MLADI SIRIJAC

SAD: Nominovanom za Oskara zabranili ulazak

Mladom sirijskom snimatelju Kalidu Katibu, koji je s filmom "Bijele kacige" (The White Helmets) nominovan za ovogodišnji Oskar, nije dozvoljeno da otputuje na dodjelu prestižne nagrade u Sjedinjene Američke Države (SAD).

 

Katib (21) je trebalo iz Istanbula poletjeti za Los Anđeles, kako bi večeras prisustvovao dodjeli Oskara.

Film “Bijele kacige” nominovan je u kategoriji najbolji kratkometražni dokumentarni film, ali Katib nije uspio ni da poleti za LA.

On je na svom Tviter profilu napisao kako mu nakon provedena tri dana na aerodromu u Istanbulu, iako posjeduje vizu za SAD, nije dato zeleno svjetlo da poleti za Los Anđeles.

U međuvremenu, agencija AP javila je kako je Katibu Ministarstvo za unutrašnju sigurnost SAD-a u posljednjem momentu onemogućilo dolazak u Los Anđeles.

Film "Bijele kacige" je film o "Sirijskoj civilnoj zaštiti", odnosno o akcijama spašavanja civilnog stanovništva od sirijskih i ruskih vadzušnih udara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније