Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RSE [ Objavila R.B. ]

24. 02. 2017. 22:40   >>  22:15

MINISTAR OSORIO ČONG

Meksiku nije potrebna pomoć SAD

Meksiku nije potrebna finansijska pomoć SAD, rekao je ministar unutrašnjih poslova Miguel Angel Osorio Čong. Ova izjava je uslijedila kao komentar na to što je predsjednik SAD Donald Tramp zatražio izvještaj nadležne službe o finansijskoj pomoći južnom susjedu u posljednjih pet godina.

 Glavna pomoć Meksiku obuhvaćena je "Merida" programom vrijednim 2,6 milijardi dolara.

"Merida" predstavlja program saradnje SAD, Meksika i drugih centralnoameričkih država o saradnji na polju bezbjednosti.

Tramp je tražio reviziju ovog sporazuma 25. januara.

Govoreći na meksičkom radiju dan nakon posjete državnog sekretara SAD Reksa Tilersona i sekretara za unutrašnju bezbjednost SAD Džona Kelija, Miguel Osorio je rekao da je Meksiko bio snažniji prije potpisivanja ovog sporazuma.

Donald Tramp obećao je u petak da će zid na granici sa Meksikom početi da se gradi “uskoro, mnogo prije roka”.

U govoru na Kongresu za konzervativnu političku akciju (CPAC), Tramp je kazao da su mu interesi američkih građana na prvom mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније