Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 06. 2013. 22:32   >>  22:32

U VEZI PARKA GEZI

Erdogan nudi referendum

Zamjenik predsjednika turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Husein Celik, izjavio je da je premijer Redžep Erdogan na sastanku sa predstavnicima demonstranata poručio da bi se pitanje projekta u istanbulskom parku Gezi moglo dati na odlučivanje građanima Istanbula, da bi se po tom pitanju mogao organizovati referendum, javlja agencija Anadolija.

 

 

Celik je poručio je nakon sastanka sa predstavnicima demonstranata u Turskoj, da protesti ne mogu trajati vječno i da to vlada neće prihvatiti, "a još nakon razgovora kakve smo vodili večeras mislim da će mladi iz parka Gezi napustiti taj prostor".

Zamjenik predsjednika turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i glasnogovornik te stranke Husein Celik, rekao je da se protesti u toj zemlji dešavaju upravo zato što ne vlada diktatura, "jer da je Turska diktatorski sistem ovakvi protesti ne bi bili mogući, a njihovo provođenje imalo bi strašne posljedice. Do danas je policiija imala više intervencija, tokom kojih je nažalost bilo i fizički i duševno povrijeđenih ljudi. Kamo sreće da nije bilo ni intervencija ni nasilja, ali pogledajte današnje slike Londona gdje se protestuje uoči samita G8"

Erdoga se sastao u Ankari sa predstavnicima sindikata TESK i sa jedanaestočlanom delegacijom predstavnika demonstranata. Erdogan je tokom dva odvojena sastanka sa predstavnicima sindikata i demonstranata razgovarao o protestima koje su prije 16 dana inicirale demonstracije protiv građevinskih zahvata u istanbulskom parku Gezi.

U delegaciji predstavnika demonstranata nalazili su se brojni intelektualci i umjetnici,.

U ime turske vlade, pored Erdogana, sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler, ministar za okolinu i urbanizam ErdoganBajraktar, minsitar kulture i turizma Omer Celik, savjetnik premijera Afkan Ala i dopredsjednik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Husein Celik.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније