Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 02. 2017. 11:25 >> 11:02

IRAČKE SNAGE

Mosul: Povratili kontrolu nad aerodromom

Iračke snage povratile su danas potpunu kontrolu nad aerodromom u Mosulu i ušle su u prva zapadna predgrađa tog iračkog grada, saopštili su neimenovani bezbjednosni zvaničnici.

Oni su rekli za agenciju Asošiejted pres da je iračka vojska povratila kontrolu nad ključnim infrastrukturnim tačkama na putu za oslobađanje zapadnog Mosula od Islamske države (ID).

Iračka policija i vojne snage, uz podršku međunarodne koalicije okupljene oko SAD, u nedjelju su pokrenuli ofanzivu za oslobađanje zapadnog Mosula od ID.

Savezničke i iračke snage su 17. oktobra prošle godine počele veliku ofanzivu i poslije nekoliko nedjelja teške borbe preuzele su kontrolu nad istočnim dijelom grada.

Vlasti u Teheranu objavile su u januaru da je istočna polovina Mosula "potpuno oslobođena", poslije čega je uslijedila pauza i priprema za pokretanje ofanzive za oslobađanje zapadnog dijela grada.

Ujedinjene nacije procjenjuju da je oko 750.000 civila zarobljeno u istočnom Mosulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније