Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 02. 2017. 15:50   >>  15:25 2

POROŠENKO SAOPŠTIO

Imao sam efikasan dijalog s Trampom

Ukrajinski predsjednik, Petro Porošenko danas je saopštio da je imao dva vrlo efikasna razgovora sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom i rekao da je uvjeren da će izgraditi jake veze s Vašingtonom.

"Imao sam dva vrlo efikasna razgovora s američkim predsjednikom Donaldom Trampom", rekao je Porošenko na sastanku s ukrajinskim oružanim snagama.

Tramp koji je preuzeo dužnost 20. januara više puta je govorio o približavanju s Kremljom tokom svoje izborne kampanje što je izazvalo zabrinutost Ukrajine koja optužuje Rusiju da podržava proruske separatiste na istoku zemlje, što Moskva demantuje.

Porošenko je rekao da je za sada zadovoljan kako se uspostavio dijalog s novom američkom administracijom.

On je rekao i da je imao vrlo važan susret s američkim potpredsjednikom Majkom Pensom na margini bezbjednosne konferencije u Minhenu prošlog vikenda.

Za Porošenka ključ mira nije u Ukrajini negu Moskvi. On je ponovo optužio Rusiju da vodi agresivnu politiku prema Ukrajini i rekao da za Vladimira Putina "nema granica" između dvije zemlje.

Više od dvije nedjelje od rasplamsavanja nasilja na istoku Ukrajine novi prekid vatre koji su u subotu uveče najavili šefovi ruske i ukrajinske diplomatije Sergej Lavrov i Pavlo Klimkin stupio je na snagu u ponedjeljak. Za sada izgleda da se to primirje drži pored sporadičnih sukoba.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније