Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 02. 2017. 21:33   >>  21:08 2

ZBOG PASOŠA

Porošenko traži od EU nove sankcije Rusiji

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko pozvao je danas EU da uvede nove sankcije Rusiji, zbog odluke Moskve da prizna pasoše koje su izdale separatističke vlasti u oblastima na istoku Ukrajine.

Porošenko je na sastanku s komesarom EU za humanitarne poslove i krizne situacije Hristosom Stilijanidisom u Kijevu rekao da je taj potez Moskve u suprotnosti s Minskim mirovnim sporazumom iz 2015. godine.

Ukrajinski predsjednik je pozvao na "odlučnu akciju, sve do pooštravanja sankcija".

Rusija je donijela odluku da se lični dokumenti, školske ili profesionalne diplome, potvrde o rođenju, umrlice koje su izdale vlasti u oblastima na istoku Ukrajine priznaju kao validne u Rusiji, prema ukazu koji je u subotu stupio na snagu a potpisao ga je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Kremlj je saopštio da je odluka donijeta iz humanitarnih razloga kako bi se pomoglo stanovnicima na istoku koji trpe posljedice ukrajinske blokade i da se time ne priznaju pobunjenički regioni.

U sukobima ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku zemlje od aprila 2014. godine poginulo je više od 9.800 ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније