Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 06. 2013. 17:02 >> 17:03

ŽELE DEMOKRATSKU TURSKU

Italija: Turci nisu Arapi a Taksim nije Tahrir

Ministarka vanjskih poslova Italije Ema Bonino poručila je u svom govoru u Predstavničkom domu parlamenta Italije, u vezi sa protestima u više turskih gradova, kako se dešavanja u toj zemlji ne trebaju porediti sa Arapskim proljećem, javio je dopisnik agencije Anadolija.

 

"Turci nisu Arapi, a Taksim nije Tahrir", rekla je Bonino, te naglasila kako protesti započeti na istanbulskom trgu Taksim u Turskoj nisu ni na koji način nastavak Arapskog proljeća.

Prema njenim riječima, demonstracije u Turskoj ne razlikuju se od onih u Italiji, niti od onih pod nazivom "Occupy Wall Street''.

Ona je naglasila kako ne podržava nesrazmjernu upotrebu sile niti slučaj hapšenja advokata u Turskoj, napominjući kako će Italija podržati dijalog između vlade i predstavnika demonstranata. 

Bonino je naglasila i kako je reakcija vlade na demonstracije ozbiljan test za Tursku na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU).

"Italija želi vidjeti demokratsku Tursku u Evropi", poručila je Bonino.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније