Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila R.B.

19. 02. 2017. 18:59 >> 18:36

SMRTNA KAZNA U GAZI

Palestinci osuđeni zbog špijunaže

Vojni sud Hamasa u Gazi osudio je tri Palestinca na smrtnu kaznu zbog špijuniranja za Izrael i potvrdio presude za trojicu drugih. Ovim je broj osuđenih na smrt povećan na 10.

Sudovi su osuđivali stanovnike Gaze na smrt vješanjem ili strijeljanjem zbog ubistva ili saradnje sa Izraelom.

Grupe za ljudska prava zabrinute su zbog mogućnost fer suđenja pod kontrolom Hamasa, islamske militantne grupe koja je došla na vlast u Gazi 2007. godine.

Palestinska uprava na Zapadnoj obali izrekla je mali broj smrtnih kazni proteklih godina, ali nijednu nije odobrio predsjednik Mahmud Abas, niti je izvršena, podsjeća AP.

 

Blic.rs

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније