Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 09:12 >> 09:20

OTKAZANO STOTINE LETOVA

U snažnoj oluji u Kaliforniji poginulo dvoje

Snažna oluja pogodila je južni i centralni dio Kailifornije, a zbog jake kiše praćene vjetrom oboren je dalekovod koji je usmrtio dvije osobe, dok je zbog nevremena obustavljeno stotine letova na aerodromima.

Više od 300 dolaznih i odlaznih letova odgođeno je ili otkazano na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu.

U pojedinim djelovima grada iz predostožnosti je naređena evakuacija zbog potencijalnih klizišta.

Obilne kiše napravile su od potoka i reka braon bujice, a pojedini djelovi auto-puteva zatvoreni su zbog poplava.

U naselju San Veli 10 automobila je bilo zarobljeno u vodi na putu, a spašeno je 15 osoba, saopštila je vatrogasna služba.

Procjenjuje se da bi ova oluja mogla da bude najsnažnija koja je od januara 1995. godine pogodila južni dio Kalifornije.

Na sjeveru Kalifornije prethodno je evakuisano oko 188.000 ljudi zbog prelivanja kanala na najvišoj brani u SAD koja je oslabljena usljed obilnih padavina, međutim nivo vode na brani Orovil opao je danas, čime je smanjen rizik od njenog daljeg popuštanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније