Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 06. 2013. 12:47 >> 12:52

DROGA I PEDOFILIJA

Kriminal i u Stejt Dipartmentu

Prema internom dopisu iz kancelarije generalnog inspektora u Stejt Dipartmentu stariji službenici bili su uključeni u prikrivanje ili zaustavljanje istraga o neprikladnim ili čak kriminalnim ponašanjima njihovih zapošljenih, javlja CNN.

Navodni incidenti dogodili su se u vrijeme mandata bivše državne sekretarke Hilari Klinton. Ovakav skandal mogao bi baciti mrlju na njene političke aspiracije. Dopis u kome navodi informacije koje su proizišle iz kancelarijskih razgovora, navodno je napisao ambasador Leri Dinge.

CNN je do dokumenata došao preko advokata „zviždača“, koji je bivši viši inspektor. Prema jednom od navoda,  još aktivni američki ambasador upuštao se u seksualne odnose s prostitutkama i maloljetnom djecom, pritom kršeći bezbjedonosne propise. Prema dopisu, istragu o takvim navodima podsekretar Stejt Dipartmenta Patrik Kenedi navodno je naredio inspektoru da „ne otvara formalnu istragu“. Izvor blizak istrazi ambasadora rekao je za CNN da je osiguranje ambasadora detaljno izvijestilo glavnog inspektora o aktivnostima ambasadora. Izvijestili su ga da su ga vidjeli kako odlazi u park koji je poznat po ilegalnim aktivnostima, no niijsu ga vidjeli da je učestvovao u seksualnim aktivnostima.  Ambasador je odlazak u park opravdao svađom sa ženom poslije čega mi je trebalo vazduha, pa je otišao u šetnju parkom.

Prema drugom navodu u dopisu, zaposleni u osiguranju Stejt Dipartmenta u Bejrutu je navodno bio umiješan u seksualni napad na strane radnike koji u ambasadi rade kao čuvari. Isti zaposleni je bio optužen za slične napade tokom zadataka u Bagdadu, a moguće i u Kartomu i Monroviji. Viši inspektor koji je krenuo da istražuje navode nije dobio dovoljno vremena da završi posao.

Radnik osiguranja sekretarke Klinton navodno se upuštao u odnose sa prostitutkama tokom službenih putovanja u stranim zemljama.

Prema posljednji informacijama u Iraku je drogu koristilo osiguranje koje je radilo za Stejt Dipartment u ambasadi SAD-a. Agent koji je poslat da istraži navode bio je spriječen da završi posao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније