Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 06. 2013. 10:23   >>  10:25

PRIRODNO

Preminuo najstariji čovjek u istoriji

Japanac Džiroemon Kimura, poznat kao najstariji čovjek u istoriji umro je u 116. godini, javlja "Bi-Bi-Si".

 

Kimura je umro  prirodnom smrću u bolnici Kjotango u Kjotou, saopšteno je iz japanske vlade.

U decembru prošle godine, Kimura je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji živi čovjek u istorijii. Imao je sedmoro djece, 14 unučadi, 25 praunučadi i 13 prapraunučadi. Kimura je titulu najstarijeg muškarca na svijetu preuzeo nakon što je u 114. godini umro Amerikanac Valter Breuning.

Do penzionisanja je radio u pošti, a onda je do  90. godine pomagao sinu u poljoprivrednim poslovima.

Njegov rođak, Tamotsu Mijake, u decembru je rekao da Kimura ima "nevjerovatno jaku želju za životom" i da je "čvrsto uvjeren da živi kako treba".

Kad je intervjuisan na svoj 115. rođendan, Kimura je rekao da nije siguran zašto je uspio toliko da poživi i da veći dio dana provede u krevetu. "Možda je to zbog sunca iznad mene. Uvijek gledam gore prema nebu, takav sam," dodao je.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније