Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 06. 2013. 09:22 >> 09:22

PROGLAŠEN KRIVIM

Španija: Ubio 11 osoba u staračkom domu

Stražar u staračkom domu u Kataloniji proglašen je krivim za ubistvo 11 starih osoba, od kojih je troje natjerao da popiju varikinu.

Žoan Vila Dilme (45) ili „Andjeo smrti " kriv je - jednoglasna je odluka sudija na sudjenju u sjeveroistočnom španskom gradu Djirona, a presuda će mu biti izrečena kasnije.

Dilme je bio zaposlen u staračkom domu u La Karitat u gradu Olota u Kataloniji i uhapšen je u oktobru 2010., poslije smrti jedne 85-godišnje starice u lokalnoj bolnici, pošto je popila varikinu.

Anđeo smrti je priznao da je on kriv za njeno ubistvo i da ju je primorao da pije varikinu kao još dvoje staraca kako bi „stavio tačku na njihove patnje".

U periodu od avgusta 2009. do oktobra 2010. dogodilo se još osam ubistava koji su kasnije izašla na svjetlost dana. Žrtvama je data prekomjerna količina insulina ili raznih fatalnih kombinacija lekova.

Na sudu se juče moglo čuti da je Dilme imao mentalne probleme, ali sudije to nijesu uzele u obzir kao olakšavajuće okolnosti u sudskom procesu, navodi francuska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније