Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 06. 2013. 21:45 >> 21:45

ŠOKANTNA VIJEST

Grčka ukida javnu televiziju i radio

Grčka konzervativna vlada saopštila je da će privremeno ukinuti državnu televiziju i radio zbog štednje, uprkos primjedbama sindikata i koalicionih partnera.

Predstavnik vlade Simos Kedikoglu saopštio je danas šokantnu vijest, rekavši da će televizijski i radio signali državne korporacije ERT prestati da od sjutra ujutro emituju program.

 

 

"ERT je slučaj izuzetnog nedostaka tranparentnosti i nevjerovatnog pretjerivanja. Ovim je tome kraj", rekao je Kedikoglu na konferenciji za novinare, dodajući da je ERT bio "rasipnički raj".

Za to vrijeme, rad oko 2.500 zaposlenih biće privremeno suspendovan sve dok kompanija ponovo ne počne da radi što je prije moguće. Za sada nije jasno koliko dugo će to trajati, javio je AP.

Sindikati radnika ERT-a na tri zemaljska televizijska kanala, jednom satelitskom i radio kanalu kažu da će održavati emitovanje programa.

Svi zaposleni, kojih prema lokalnim medijima ima skoro 2.700, dobiće naknade i opet će moći da se prijave za posao kada se ponovo pokrenu programi, rekao je Kedikoglu.

Sindikat radnika ERT-a saopštio je da će konzervativna vlada, u težnji da ostane na liniji s kreditorima iz EU i MMF-a sprema da žrtvuje javnu televiziji i radio. Sindikat javnog sektora Adedi zatvaranje državnih medija je proglasio je državnim udarom.

Zaposleni u ERT-u mjesecima su organizovali obustave rada protiveći se restrukturiranju javnih emitera što zahtijevaju međunarodni kreditori koji pružju Grčkoj pomoć, ali uz uslov da ona sprovede bolne mjere štednje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније