Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 06. 2013. 17:00 >> 16:59
1

INTRIGE U KURIJI

Papa: Postoji "gej lobi" u Vatikanu

Vjerski mediji su prenijeli danas da je Papa Franjo priznao postojanje "gej lobija" u vatikanskoj tajnoj administraciji, Kuriji.

 

 

- Postoje priče o 'gej lobiju' i to je istina, on postoji - rekao je papa, prenijela je agencija AFP.

- U Kuriji, postoje zaista sveci ali postoji, takođe, struja korupcije - rekao je papa prilikom susreta sa predstavnicima Konfederacije religioznih muškaraca i žena Latinske Amerike i Kariba prošle sedmice.

Papa je napravio reformu Kurije, oštro kritikovane i intrigama ispunjene administracije Katoličke crkve, ali je naveo da će to biti "teško".

- Ne mogu da sprovedem reforme sam - rekao je papa.

Zbog toga je formirana komisija sastavljena od osam kardinala iz cijelog svijeta koje je papa postavio u aprilu i koji će se prvi put sastati u oktobru.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније