Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

07. 02. 2017. 13:19 >> 12:59

ROHANI SMATRA

Nuklearni sporazum model za sporove

Predsednik Irana Hasan Rohani izjavio je danas da bi istorijski nuklearni sporazum koji su 2015. postigli Teheran i zapadne sile mogao da posluži kao model rješavanja drugih bliskoistočnih sporova.

 

"Desetine" takvih pregovora na visokom nivou mogli bi da "dovedu do bezbjednosti i stabilnosti regiona", iako je, dodao je Rohani, predsjednik SAD Donald Tramp nazvao nuklearni sporazum "katastrofalnim".

Rohani je rekao da su nuklearni pregovori postavili obrazac koji je prošlog mjeseca doveo do mirovnih pregovora u Kazahstanu o rješenju krize u Siriji.

Tramp je kritikovao sporazum kojim su Iranu ukinute sankcije u zamjenu za ograničavanje nuklearnog programa.

Američka administracija je prošle sedmice uvela nove sankcije iranskim kompanijama i pojedincima pošto je Teheran izveo raketnu probu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније