Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 06. 2013. 14:35   >>  14:34

NAJGORE PROŠLO

Budimpešta izbjegla poplave, opada Dunav

Mađarska prijestonica izbjegla je poplave i evenrualnu štetu nabujalog Dunava, jer je nivo rijeke počeo jutros da opada, prenijeli su svjetski mediji.

 

Budimpešta je izbjegla katastrofu. Nivo Dunava je dostigao svoj najviši nivo tokom noći, ali je u prvom dijelu dana počeo da opada, što znači da ne postoji opasnost od poplava.

U međuvremenu, Njemačka i danas se bori sa nabujalim rijekama i branom koja je pukla u mjestu Fišbek u saveznoj državi Saksonija Anhalt.

Gradonačelnik Budimpešte Ištvan Tarloš saopštio je da je Dunav dostigao kasno sinoć nivo od 8,91 metara. Time je oboren rekord iz 2006. godine, kada je visina rijeke bila 8,6 metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније