Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 01. 2017. 10:26 >> 10:01

ITALIJA

Broj žrtava lavine popeo se na 12

Broj stradalih u italijanskom hotelu koji je zatrpala lavina popeo se na 12, pošto su spasioci tokom noći našli još pet tijela, a 17 ljudi još nije nađeno.

Potraga za nestalima nastavljena je i danas, šest dana pošto je hotel "Rigopiano" u centralnoj Italiji uništila lavina, vjerovatno izazvana serijom zemljotresa.

Iz ruševina zatrpanih tonama snijega i izlomljenim stablima je do sada spašeno devet osoba.

Spasioci se i dalje nadaju da će još neko preživio nesreću, a ohrabrilo ih je i to što su u ponedjeljak našli tri šteneta, mada su oni nađeni u kotlarnici, daleko od prostorija hotela gdje se vjeruje da se nalaze nestale osobe.

Danas će biti sahranjene prve žrtve.

Tužioci istražuju da li su stradanju doprinijeli problemi u komunikaciji, potcjenjivanje opasnosti i kasno reagovanje na višednevnu mećavu.

Nekoliko sati uoči lavine upravnik hotela je tražio od vlasti da očiste zavijani put radi evakuacije gostiju i osoblja, jer su tog dana zemljotresi rastresli otežali snijeg na okolnim brdima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније