Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 06. 2013. 09:53   >>  10:00 1

OFANZIVNO

Erdogan: I moje strpljenje ima granicu

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je u obraćanju pristalicama da njegovo strpljenje ima granice, dok je policija suzavcem i vodenim topovima djelovala protiv demonstranata.

 

On je poručio da je država bila i ostala strpljiva.

"Ali postoji granica našoj strpljivosti", kazao je on pred više hiljada pristalica vladajuće AKP u Ankari, desetog dana antivadinih protesta, prkoseći desetini hiljada demonstranata koji su bučno demonstrirali juče u Istanbulu, Ankari i Izmiru.

Erdogan je poručio da će oni koji ne budu poštovali stranku koja je na vlasti platiti cijenu, na šta su njegove pristalice uzvratile skandiranjem "Turska je ponosna na tebe".

Dok je Erdogan govorio policija je koristila suzavac i vodene topove protiv više hiljada demonstranata protiv vlade, što je bio drugi sukog u protekla dva dana, u kojima je povrijeđeno najmanje dvoje ljudi, prenijele su agencije.

Erdogan je nove poruke uputio samo nekoliko sati pošto je obišao druga dva turska grada, gdje su ga takođe dočekale brojne pristalice.

On je ranije demonstrante nazvao "šačicom pljačkaša" koji pale i uništavaju i poručio da će njegova partija pobijediti protivnike na lokalnim izborima sljedeće godine, a zatim je otputovao u Marsin, gdje je održao sličan govor i otvorio nove sportske objekte.

Anitvladini protesti širom Turske počeli su kada je policija prije 10 dana upotrijebila suzavac i vodene topove kako bi rastjerala demonstrante koji su protestovali zbog planova vlade da renovira centralni trg u Istanbulu i na mjestu parka sa 600 stabala drveća izgradi tržni centar.

U nemirima je do sada povrijeđeno više od 4.000 ljudi, a tri osobe su poginule u sukobima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније