Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 06. 2013. 23:45   >>  23:45

APEL IZ EU

Ešton: Pronaći rješenje za Tursku

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton apelovala je danas na pronalaženje brzog rješenja za situaciju u Turskoj i na uzdržanost svih strana u toj zemlji, prenijele su agencije.

Ona je danas saopštila da tenzije koje ne popuštaju ukazuju na neophodnost da sve strane pokažu uzdržanost.

"Kao i na važnost da se brzo pronađe rješenje, bazirano na dijalogu, međusobnom poštovanju i razumijevanju", navela je Eštonova.

Ona je istakla da je veoma važno da se predstavnici vlasti u Turskoj otvoreno angažuju, kako bi ojačali demokratiju, dobili povjerenje i kako bi se izbjegla eskalacija sukoba.

Uprkos tome što antivladini protesti traju već deset dana širom Turske, premijer Redžep Tajip Erdogan kazao je danas da nema namjeru da ublaži stav. On je demonstrante još jednom nazvao "teroristima", "pljačkašima" i "vandalima" i porčio da ga mogu smijeniti jedino na izborima.

Istovremeno je pozvao građane da prestanu sa protestima.

"Oni koji ne budu poštovali moć ovog naroda, tu cijenu će i platiti. Pozivam braću, koji su u Ankari, Kizilaju, Kugulu Parku i drugim mjestima prevareni i zavedeni, molim vas da prestanete sa protestima", poručio je Erdogan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније