Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 06. 2013. 21:21 >> 21:25
1

DEMOKRATA

Erdogan: Sačekajte izbore, pa me smijenite

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan, u obraćanju velikom broju simpatizera i članova Stranke pravde i razvoja (AK) u Ankari, kazao je da se demokratija, sloboda i prava ne mogu ostvariti nasiljem, nego u okviru zakona. U obraćanju velikom broju simpatizera i članova AK u Ankari, Erdogan je kazao da će polagati račune narodu, a ne marginalnim grupama, prenijela je Agencija Anadolija.

 

"A, narod nas može smijeniti na izborima. Oni su nas doveli i oni će nas smijeniti. Niko drugi osim naroda nije toliko jak da nas smijeni. Umjesto što idete u park Gezi ili Kugulu, sačekajte sedam mjeseci. Za sedam mjeseci su izbori. Ako želite demokratiju, slobodu i prava, ne možete ih dobiti nasiljem, nego u okviru zakona", poručio je Erdogan, govoreći o protestima širom Turske zbog planiranja izgradnje tržnog centra na mjestu istorijskog parka Gezi, na jednom od glavnih trgova u Istanbulu. 

On je kazao da demonstranti ruše i lome sve pred sobom.

"Napadaju zgrade javnih institucija, pale ih, ruše. Isto to rade i sa vozilima građana. Napali su moje pokrivene kćerke, moje pokrivene sestre. I nije ni to bilo dosta, pa su ušli sa cipelama i flašama piva u džamiju. Moje pokrivene kćerke i druge moje sestre, godinama su se drugačije tretirale. Nisu mogle na fakultet. Ali nisu se nikad ovako ponašale. Bile su strpljive, jer su vjerovale da će ih strpljenje spasiti", rekao je Erdogan.

Turski premijer je poručio da je za Tursku završeno vrijeme mafije i kriminalnih grupa. 

"Zauvijek je završeno vrijeme hunte. Mi se ne bojimo slobode mišljenja. Sa svojom vladom, sa svojom strankom i, najvažnije, sa narodom, imali smo najjaču odbranu demokratije, sloboda i zakona. Suverenitet Turske je u rukama naroda", rekao je Erdogan.

Turski premijer je napomenuo i da je dužnost vlade da štiti prava policajaca, dodavši da je tokom protesta povrijeđeno više od 600 policajaca.

"Niko ne može napasti našu policiju. Oni su u službi turskog naroda. Moguće je da su napravili greške, ali nema potrebe da ih neko vrijeđa", izjavio je on.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније