Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2017. 09:48   >>  09:24

POTREBNE ZNAČAJNE REOFRME

"Euro može nestati za deset godina"

Euro može da nestane za deset godina ukoliko ne bude značajnih ekonomskih reformi, ocijenio je bivši francuski ministar ekonomije, Emanuel Makron.

“Istina koju svi moraju da prihvate jeste da je euro nepotpuna valuta i da ne može da traje bez velikih reformi”, rekao je Macron koji će na predstojećim izborima u Francuskoj nastupiti kao nezavisan kandidat.

Govoreći o fijasku jedinstvene evropske valute, on je kazao da je problem u tome što euro nije uspio da dobije u Evropi pun međunarodni suverenitet i ne vodi se pravilima, koja na primer važe kod dolara, prenosi B92.

Prema riječima Macrona, Njemačka i Francuska su dvije sile koje su u stanju da promijene tu situaciju.

On smatra da Francuska mora da reformiše svoje tržište rada i obrazovnog sistema kako bi oživela ekonomski rast. Kada je riječ o Njemačkoj, Makron je objasnio da upravo zbog mana eura, ona trenutno ima korist na račun slabijih članica.

“Nedostaci eura idu na ruku Nemačkoj”, naveo je Macron i dodao da stvari moraju da se mijenjaju.

Kao zagovornik evropskih integracija, Macron je pomenuo i nedostatak povjerenja između Francuske i Njemačke, koja kako kaže, koči reforme eurozone.

“Postoji dio odgovornosti koji snosi Francuska i ukoliko budem izabran preuzeću tu odgovornost. Verujem da će i Njemačka učiniti isto”, zaključio je Makron.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније