Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 01. 2017. 21:51 >> 21:27

POČETKOM 20. VIJEKA

Njemačka plaća odštetu Namibiji zbog masakra?

Njemačka je najavila da bi mogla da Namibiji plati odštetu jer su njemačke kolonijalne trupe početkom 20. vijeka ubile 65 hiljada pripadnika namibijskih plemena.

Portparol Ministarstva inostranih poslova, Martin Šefer rekao je da dvogodišnji pregovori sa vladom Namibije nijesu bili laki, jer ni tema nije laka.

On je danas saopštio da su razgovori došli do faze gdje obje strane veoma konkretno govore o tome šta da učine i da bi to moglo da uključi i dodatnu isplatu. Njemačka Namibiji već obezbjeđuje značajna razvojna sredstva.

Predstavnici plemena Herero i Nama podnijeli su juče u SAD grupnu tužbu protiv Njemačke vlade kojom traže obeštećenje i mjesto za pregovaračkim stolom.

Šefer je rekao da Njemačka ima dobre razloge zbog kojih ne pregovara direktno sa plemenima, ali to nije objasnio. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније