Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 01. 2017. 15:10 >> 18:24

ČEŠKA

Dojava o bombi, evakuisana 254 putnika

Češka policija zaustavila je u blizini Praga voz za Minhen zbog anonimne pretnje o podmetnutoj bombi. Evakuisana su 254 putnika.

Policija je uspjela da otkrije i uhapsi Čeha koji je anonimno prijetio da će u međunarodnom vozu iz Praga za Minhen eksplodirati podmetnuta bomba.

"Policijaci su pretresli voz i putnike. Nikakva podmetnuta bomba se nije našla. Intervenisali su pirotehničari sa psima obučenim za traganje za eksplozivom", saopštila je portparolka regionalne policije Marcela Pučelikova.

Voz je već krenuo iz Berouna sa kašnjenjem od 115 minuta, kazao je za Mladu frontu Dnes portparol Čeških željeznica Radek Joklik.

Zaustavljanje voza je iskomplikovalo i domaći željeznički saobraćaj.

Ovo je u Češkoj druga prijetnja bombom u posljednja četiri dana, pošto je u petak prinudno u Prag morao da sleti boing 737 poljske čarter kompanije Enter er na letu sa Kanarskih ostrva u Varšavu kada je jedan 68-godišnji Poljak prijetio bombom ako slete u Varšavu, navodno slušajući glas Boga.

Češka policija savladala ga je i uhapsila ubrzo nakon slijetanja, a jutros je saopštila da neće ostati u zatvoru, već da je smješten na psihijatrijsku kliniku i vjerovatno će, pošto je bolestan, biti izručen Poljskoj.

Policija je potvrdila da je uspjela da otkrije i uhapsi čoveka koji je na njen telefonski broj jutros dojavio da je u vozu bomba.

Tokom božićnih i novogodišnjih praznika, posebno nakon napada u Berlinu kada je kamionom-ubicom terorista pokosio Božićni vašar i ubio 12 ljudi, a skoro 50 je zadobilo povrede, Češka i zbog bezbjednosti mnogobrojnih turista ima pojačane mjere bezbjednosti.

Na snazi je prvi stepen opasnosti od terorizma i sada se svaka prijetnja bombom provjerava najozbiljnije kao da je zaista u pitanju teroristički napad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније