Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 11. 2016. 08:28   >>  08:09 2

NAJDŽEL FARAŽ

"Pobjeda ekstremne desnice u Francuskoj kraj EU"

Zagovornik Bregzita Najdžel Faraž predviđa da će se "vatra koja je zapaljena uz njegovu pomoć" raširiti na Francusku i "konačno zapaliti projekat evropskoh integracija", prenijela je danas agencija Asošiejted pres.

 

 

 

 



AP navodi da je intervju s Faražom počeo u njegovoj kancelariji u Londonu kada je pomoćnik sklonio sliku na kojoj je prikazana EU kao leš u mrtvačnici.

Faraž je ocijenio da se "antielitne strasti", koje su podstakle i britanski referendum o izlasku iz EU i pobjedu Donalda Trampa na američkim predsjedničkim izborima, šire na Francusku i na druge zemlje zbog kojih bi, kako je rekao, Unija mogla da se raspadne.

On je govorio o liderki ekstremne desnice u Francuskoj Marin Le Pen pošto će se u toj zemlji na proljeće 2017. održati predsjednički izbori.

"Ako ona (Le Pen) pobijedi, to će znčiti kraj evropskog projekta", rekao je Faraž.

On je naveo da ankete sada pokazuju da kandidatkinja francuskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen najvjerovatnije neće pobijediti na predsjedničkim izborima i podsjetio da je tako bilo i u slučaju britanskog referenduma kada su ankete sugerisale da Britanci neće glasati za izlazak iz EU, ali i istraživanja koja su ukazivala na to da Tramp neće pobijediti na izborima u SAD.

Britanska antievropska partija Ukip izabrala je u ponedjeljak, 28. novembra, poslanika Evropskog parlamenta Pola Natola za novog lidera i nasljednika Najdžela Faraža, koji se povukao poslije referenduma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније