Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2016. 21:32 >> 21:15

ČLAN LEGIJE STRANACA

Francuski veteran pomagao napade u Parizu

Američki Stejt department saopštio je da je francuski veteran iz Legije stranaca Abdelilah Himih osumnjičen da je učestvovao u planiranju napada u Parizu i Briselu prošle godine.

Kako prenosi AFP, Stejt department je Himiha, koji je poznat i kao Abu Sulejman Al-Faransi, dodao je na spisak lica "posebno označenih kao svjetski teroristi".

Američki i francuski zvaničnici opisuju da Himih ima 27 ili 28 godina, da je francuski državljanin rođen u Maroku, koji je bio šest mjeseci u francuskoj Legiji stranaca.

Prema navodima Stejt departmenta, Himih je pomogao planiranje napada u Parizu u novembru prošle godine kada je poginulo 130 ljudi, kao i napada na briselski aerodrom i metro gdje je ubijeno 32 osobe, a pomagao je i Islamskoj državi tako što je slao borce u Irak i Siriju.

Na listi je i Abdulah Ahmed al-Mešedani, koji je nalazio domove za borce Islamske države među kojima su lider Abu Bakr al-Bagdadi, kao i Basil Hasam koji je optužen za ranjavanje Larsa Hedegarda, danskog istoričara u februaru 2013. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније