Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2016. 12:44 >> 12:22

PRIHVATILI PONUDU

Željezarci potpisali ugovore sa agencijom

Radnici Željezare Tosčelik angažovani na određeno vrijeme, koji su prethodnih dana protestovali ispred fabrike zahtijevajući stalni radni angažman, prihvatili su ponudu poslovodstva i potpisali ugovore za buduće zapošljavanje preko agencije za ustupanje radnika Montenegro Staff.

Predstavnik radnika, Radivoje Mišković, kazao je da su zaposleni na to bili prinuđeni, jer njihov zahtjev nije imao uporište u Zakonu o radu, kako je to utvrdila Inspekcija rada, niti su imali podršku nadležnih.

„Poslovodstvo nam je garantovalo da ćemo imati isti status kao i ostali radnici Tosčelika, koji su stalno zaposleni. Morali smo prihvatiti njihov predlog, jer smo uglavnom porodični ljudi i u pitanju je naš opstanak“, rekao je Mišković.

Govoreći o postignutom dogovoru sa rukovodstvom, on je objasnio da su prvi ugovor potpisali na mjesec, dok će naredni biti produžen na tri.

„Poslovodstvo je obećalo da će nas, nakon šest mjeseci rada posredstvom agencije, ponovo vratiti u Tosčelik, što znači da ćemo sa njima ponovo potpisati ugovor“, naveo je Mišković.

Prema njegovim riječima, radnicima je obećano će im i plate biti kao i do sada, a obračunavaće ih kadrovska služba Tosčelika. Obećano je i da će radnicima biti uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje.

„Poslovodstvo je obećalo da će pregovarati i sa bankama kako bi nam se omogućila i kreditna zaduženja, na šta do sada nijesmo imali pravo kao radnici na određeno vrijeme“, naveo je Mišković.

Riječ je o oko 70 zaposlenih kojima nedostaje od 30 dana do nekoliko mjeseci da bi stekli zakonski osnov od dvije godine kontinuiranog rada, što je preduslov za zaključivanje ugovora o radu na neodređeno vrijeme.

Prema informacijama radnika, do sada je ugovor o zapošljavanju preko agencije potpisalo 20 zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније