Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 10. 2016. 17:16 >> 16:54

RUMUNIJA

Protestovali jer žele ujedinjenje s Moldavijom

Više od 2.000 Rumuna protestvovalo je danas u Bukureštu zahtijevajući ujedinjenje sa susjednom Moldavijom.

Demonstranti su mahali rumunskim i moldavskim zastavama. Neki od njih su uzvikivali "Besarabija je dio Rumunije", upotrebljavajući istorijsko ime Moldavije.

Dio demonstranata nakratko se sukobio sa policijom. Fotograf agencije Asošiejted pres vidio je da je policija privela dva muškarca poslije izbijanja nereda.

Moldavija je bila dio Rumunije do 1940, kada je aneksirana od strane SSSR-a, i proglasila je nezavisnost 1991. Veliki broj Moldavaca, istočnoevropske zemlje sa četiri miliona stavovnika, rumunskog je porijekla.

Pitanje ujedinjenja ipak nema mnogo pristalica u Rumuniji niti u Moldaviji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније