Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 06. 2013. 09:33 >> 09:33

DEVET POVRIJEĐENIH

Zemljotresi na Filipinima i Tajvanu

Najmanje devet osoba povrijeđeno je u zemljotresu jačine 5,7 stepeni Rihtera, koji je noćas pogodio južni dio Filipina. Zemljotres magnitude 6,5 pogodio i Tajvan. Za sada nema podataka o povrijeđenima.

 

 

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je noćas južni dio Filipina, dok je Tajvan potresao drugi zemljotres magnitude 6,5 stepeni.

U zemljotresu na Filipinima, povrijeđeno je najmanje devet osoba, oštećeno je više od 30 kuća, a zemljotres je pokrenuo i klizišta.

Lokalni zvaničnici su saopštili da su u dva sela oštećeni i putevi, prilaznica mostu i vodovodne cijevi, a lokalno stanovništvo je uznemireno zbog velikog broja naknadnih potresa, prenijela je agencija AP.

Epicentar snažnog zemljotresa koji je pogodio Tajvan je, kako je saopštio Američki geološki zavod, na oko 38 kilometara od grada Taj-čung, a za sada nema podataka o evenutalnim žrtvama, prenosi Rojters.

Lokalni mediji prenijeli su da je zemljotres izazvao eksploziju gasa u centru ostrva, ali nisu dali nikakve detalje.

Zemljotres se osjetio i u glavnom gradu Tajpeju, a zemljotres te jačine, inače, može da izazove ozbiljna oštećenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније