Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 06. 2013. 12:13   >>  12:15

Odloženi parlamentarni izbori u Libanu

Zbog nesuglasica oko izbornog zakona i nemira koje je uzrokovao rat u Siriji, izbori su odloženi.

 

Libanski poslanici su jednoglasno izglasali produženje mandata i odlučili da odgode parlamentarne izbore zakazane za jun.

Kako se navodi u saopšenju parlamenta razlog odlaganja je " sigurnosna situacija u nekoliko regiona Libana, gdje postoje podjele, često na religijskoj osnovi".

Takođe, poslanici ne mogu da se dogovore oko detalja novog izbornog zakona.

Jaz između šiita i sunita se pojačao zbog rata u Siriji. Oko 30 osoba je ubijeno u libanskom gradu Tripoliju, u sukobu pristalica i protivnika režima Bašara al Asada.

U međuvremenu, grupa demonstranata, nezadovoljnih odlaganjem izbora, se okupila ispred parlamenta sa transparentima „Iznevjerli ste nas. Idite kući".

Derek Plambli, specijalni koordinator UN za Liban, rekao je da žali što nema dogovora o izborima.

UN će "nastaviti podsticati sve strane u Libanu da ulože napore ka što bržem održavanju parlamentarnih izbora, u skladu sa dugogodišnjom demokratskom tradicijom u toj državi", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније