Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

10. 10. 2016. 22:43 >> 22:28
7

OLAND SMATRA

Rusi bi mogli u Hag zbog gađanja Alepa

Francuski predsjednik Fransoa Oland sugerisao je danas da bi Rusija mogla da se suoči sa optužbama za ratne zločine zbog bombardovanja drugog po veličini sirijskog grada Alepa i naveo da bi to suđenje moglo da se održi pred Međunarodnim krivičnim sudom (ICC) u Hagu.

Oland je u intervjuu za francusku televiziju TMC rekao i da će možda odbiti da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji bi sljedeće nedjelje trebalo da posjeti Francusku.

Rusija je prošle nedjelje stavila veto na francuski nacrt rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN, kojim se traži okončanje vazdušnih napada i vojnih letova iznad Alepa. Zvanična Moskva negira napade na civile i ističe da su njena meta terorističke grupe u Siriji.

Ni Rusija ni Sirija nijesu članice Međunarodnog krivičnog suda, napominje britanski Bi-Bi-Si.

"Ima ljudi koji su u današnje vrijeme žrtve ratnih zločina. Oni koji čine ta djela će morati da budu pozvani na odgovornost, uključujući pred ICC-om", rekao je Oland.

"Ukoliko primim Putina, reći ću mu da je to neprihvatljivo. To bi moglo ozbiljno da ugrozi imidž Rusije", istakao je predsjednik Francuske.

Šef francuske diplomatije Žan - Mark Ero je danas izjavio da će od Međunarodnog krivičnog suda tražiti da istraži moguće ratne zločine u Siriji.

Američki državni sekretar Džon Keri je prošle nedjelje takođe pozvao da budu podignute optužnice za ratne zločine i naveo da napadi ruske i sirijske vlade na bolnice "nijesu slučajni" i da su dio namjerne strategije.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније