Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 05. 2013. 22:21 >> 22:21

PRESUDA

Hag traži Gadafijevog sina

Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu donio je presudu prema kojoj mu Libija mora isporučiti sina bivšeg lidera Moamera Gadafija, Saifa el Islama Gadafija, traženog zbog navodnih zločina koje je počinio tokom revolucije u kojoj je svrgnut njegov otac.

Libijske vlasti tvrde da, s obzirom na to da oni već istražuju navodne zločine Saifa el Islama protiv čovječnosti u namjeri da ga za to optuže, sud u Hagu nema ovlašćenja, jer on interveniše samo u slučajevima kad lokalni pravni sistemi nijesu "na visini zadatka", prenosi Rojters.

Sudije Haškog suda su navele da Libija nije pokazala da istražuje isti slučaj kao i Sud, a Libija ima pravu da se žali na tu presudu.

Analitičari uglavnom ne očekuju da će zvanični Tripoli isporučiti Saifa al-Islama, koji se trenutno nalazi u pritvoru u gradu Zintanu, gdje je i uhapšen 19. novembra 2011. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније