Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 10. 2016. 14:23 >> 14:02
2

NOVA DOKUMENTA

Asanž:Uskoro o izborima u SAD i Guglu

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž obećao je danas "značajno" objavljivanje dokumenata o predsjedničkim izborima u SAD i internet pretraživaču Gugl i drugim temama u naredna dva i po mjeseca.

 

 

 

Asanž je na konferenciji za novinare u Berlinu, kojima se obratio putem video-linka, povodom 10 godina Vikiliksa, rekao da Vikiliks planira da ove sedmice počne seriju objavljivanja, ali nije prezicirao datum niti o čemu su dokumenta.

Organizacija se nada da će "objavljivati svake sedmice narednih 10 nedjelja", rekao je Asanž i dodao da će među objavljenim dokumentima biti "značajan materajal" o ratu, oružju, Guglu i američkim izborima.

Asanž se 2012. sklonio u Ambasadu Ekvadora u Londonu i odbijao je da ode u Švedsku na ispitivanje u okviru istrage o silovanju, jer vjeruje da bi ga Švedska izručila SAD zbog objavljivanja tajnih vojnih dokumenata o ratovima u Iraku i Avganistanu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније