Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 02. 2013. 11:39   >>  11:37

KO JE KRIV

Pariz negira odgovornost za civilne žrtve u Maliju

Vlada Francuske odbacuje izvještaje o stradalim civilima u vazdušnim napadima, tvrdeći da ne postoje dokazi za takve tvrdnje.

,,Francuska ne može biti odgovorna za smrt civila u Maliju'', rekao je predstavnik ministarstva odbrane te zemlje.

Amnesti Internešnal pozvao je Francusku da sprovede istragu povodom navodnih civilnih žrtava, tokom vojne intervencije u Maliju.

Ta organizacija tvrdi da je najmanje pet civila, uključujući ženu i njeno troje djece, poginulo tokom ofanzive na grad Kona.

Navodno, francuski borbeni helikopter je raketom pogodio kuću žrtava 11. januara. U napadu je pogođena i obližnja džamija, iako su islamistički borci bili udaljeni oko 150 metara od mjesta napada.

Predstavnici vojske Francuske su odbacili odgovornost navodeći da se, prema tvrdnjama Amnesti Internešnala, incident desio ujutro, a da su oni napad počeli tek u podne.

„Bilo je sukoba između snaga Vlade Malije i terorista, koji su bili opremljeni ručnim bacačima. Nema dokaza da je francuska raketa povrijedila civile,'' rekao je predstavnik vojske Francuske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније