Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Beta ]

22. 09. 2016. 11:57 >> 11:36

OSUDA

Junker kritikovao članice zbog izbjeglica

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker osudio je danas zemlje članice EU jer nijesu prihvatale izbjeglice iz Grčke i Italije, često zbog toga što su migranti muslimani.

 

Junker je rekao da neke evropske države smatraju da su katoličke zemlje i da "nemaju mjesta za muslimane".

"Smatram da je takva vrsta rasuđivanja neprihvatljiva. Ljudi su na prvom mjestu, a ne religija", izjavio je Junker.

Članice EU su se u septembru 2015. dogovorile da tokom dvije godine prihvate 160.000 izbjeglica iz Grčke, Italije i drugih zemalja koje ne mogu da se izbore s velikim prilivom migranata.

Do sada je razmješteno oko 5.000 izbjeglica, a ako bi se nastavilo tim tempom, trebalo bi skoro dvije decenije da se ostvari taj cilj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније