Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 09. 2016. 17:36 >> 17:54
3

JEDAN OD ODGOVORNIH

Uhapšen bombaš iz Njujorka

Jedan od organizatora napada koje su juče dogodili u Njujorku i Nju Džersiju Ahmad Kan Rahami (28), uhapšen je tokom policijske akcije u Lindenu, u Nju Džersiju, javio je "Raša tudej".

Kako prenosi "ABC", Rahami je u okršaju sa policijom ranjen i trenutno ga transportuju do obližnje bolnice. Tokom pucnjave, pogođena su i dva policajca, ali prema prvim informacijama njihove povrede nijesu opasne po život.

Obojica su nosila pancire, jedan je pogođen u okviru grudnog koša, a drugi u ruku, javlja "Raša tudej", dodajući da su policajci pronašli i "sumnjivi paket", pa su trenutno na terenu specijalne jedinice sa psima.

CNN javlja da policija vjeruje da su za eksplozije u Njujorku i Nju Džersiju odgovorne dvije lokalne džihadističke ćelije. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da se radi o stanovniku Nju Džersija koji je naturalizovani američki državljanin.

Izvori TV stanice En-Bi-Si njuz naveli su da je Rahami viđen na video snimku eksplozije u Čelsiju u subotu uveče. Njujorška policija je saopštila da traga za bombaškim napadom u kvartu Čelsi na Menhetnu proteklog vikenda, javio je Si-En-En.

"Moramo da uhvatimo tog tipa na pravi način. Moje iskustvo kaže da kada se FBI usredsredi na nekoga, uhatiće ga", kazao je za tu američku televiziju gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Rojters prenosi da je policija objavila sliku osumnjičenog, kao i da je gradonačelnik Njujorka De Blazio izjavio da bi osumnjičeni mogao da bude "naoružan i opasan", da se radi o stanovniku savezne države Nju Džersi koji je naturalizovani američki državljanin.

Izvori TV stanice En-Bi-Si njuz naveli su da je Rahami viđen na video snimku eksplozije u Čelsiju u subotu uveče.

Objava o odentifikaciji bombaša je stigla nekoliko sati nakon što je ranac u kojem su bile bombe eksplodirao, dok ga je policijski robot proučavao blizu željezničke stanice u mjestu Elizabet iz kojeg je i sam Rahami.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније