Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

19. 09. 2016. 15:08   >>  14:53 2

AHMAD RAHAMI

Njujork: Bombaš dio terorističke ćelije

Američka TV stanica objavila je danas da bi 28-godišnji Ahmad Rahami mogao da bude dio terorističke ćelije i da ga smatraju izuzetno opasnim.

Njujorška policija je saopštila da traga za bombaškim napadom u kvartu Čelsi na Menhetnu proteklog vikenda, javio je Si-En-En.

"Moramo da uhvatimo tog tipa na pravi način. Moje iskustvo kaže da kada se FBI usredsredi na nekoga, uhatiće ga", kazao je za tu američku televiziju gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Rojters prenosi da je policija objavila sliku osumnjičenog, kao i da je gradonačelnik Njujorka De Blazio izjavio da bi osumnjičeni mogao da bude "naoružan i opasan", da se radi o stanovniku savezne države Nju Džersi koji je naturalizovani američki državljanin.

Izvori TV stanice En-Bi-Si njuz naveli su da je Rahami viđen na video snimku eksplozije u Čelsiju u subotu uveče.

Objava o odentifikaciji bombaša je stigla nekoliko sati nakon što je ranac u kojem su bile bombe eksplodirao, dok ga je policijski robot proučavao blizu željezničke stanice u mjestu Elizabet iz kojeg je i sam Rahami.

Navedeno je da su i bomba na Menhetnu i ova u Elizabetu bile povezane sa mobilnim telefonima.

Njujorški mediji su prethodno tvrdili da su američke federalne vlasti privele pet osoba zbog moguće povezanosti za eksplozijom u Njujorku, dok je njujorški ogranak FBI objavio, međutim, na svom Tviter nalogu da "niko nije optužen zbog povezanosti sa eksplozijom u okolini Čelsija", u kojoj je povrijeđeno 29 osoba.

"Zaustavili smo saobraćaj radi potreba istrage, ali niko nije optužen za bilo kakav zločin. Istraga se nastavlja", saopštio je njujorški FBI putem Tvitera.

"Njujork dejli njuz" je prenio da je u jednom automobilu pronađeno oružje. Portparol policijske uprave Njujorka je odbio da potvrdi pisanja medija, samo je potvrdio da je "istraga u toku", prenio je AFP.

Druga bomba, koju je u subotu uveče policija pronašla četiri bloka dalje od mjesta eksplozije, predata je FBI-ju i nalazi se u Virdžiniji, u laboratoriji za forenzičko ispitivanje.

Nekoliko sati prije toga u Nju Džersiju, aktivirana je eksplozivna naprava sakrivena u kanti za đubre. Niko nije povrijeđen, ali je trka marinaca, koja se održava u toj oblasti, otkazana iz bezbjednosnih razloga.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније