Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 09. 2016. 15:07 >> 15:11

KURDI NA ULICAMA

Keln: Protest protiv akcija turske vojske

Nekoliko hiljada Kurda protestovalo je danas u Kelnu, u Njemačkoj, protiv akcija turske vojske na sjeveru Sirije i "diktatorskog" ponašanja predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, saopštili su organizatori skupa.

 

Mnogi demonstranti su nosili zastave sa likom Abdulaha Odžalana, uhapšenog lidera Radničke partije Kurdistana (PKK).

Više od 1.000 njemačkih policajaca obezbjeđivalo je skup. Šef policije u Kelnu Jirgen Maties je rekao za njemačku agenciju DPA da je demonstrantima dozvoljeno da nose slike Adbulaha Odžalana, ali ne i simbole zabranjene PKK.

Preko 40.000 ljudi izašlo je prošlog mjeseca na ulice Kelna u znak protesta protiv neuspjelog vojnog puča u Turskoj i kako bi pružili podršku Erdoganu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније