Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Tanjug.rs ]

27. 08. 2016. 13:00   >>  12:40

ITALIJA

Broj žrtava zemljotresa porastao na 290

Broj žrtava zemljotresa koji je u srijedu pogodio centralni dio Italije porastao je na 290, pošto su tokom noći u ruševinama u Amatričeu pronađena tijela još tri žrtve, javili su danas italijanski mediji.

Amatriče, srednjevjekovni grad na brdu, pretrpio je najveću štetu u zemljotresu ranije ove sedmice pošto je gotovo sravnjen sa zemljom, prenijela je agencija AP.

Samo u tom gradiću smrtno je stradalo 230 osoba, u obližnjem gradiću Arkuato stradalo je 49 ljudi, u Akumoli je zabilježeno 11 žrtava, dok je u Arkvati del Tronto, koja se nalazi 16 kilometara sjeverno od Amatričea, poginulo deset ljudi.

U Italiji je danas Dan žalosti povodom te tragedije, a održavaju se i prve sahrane žrtava.

Predsjednik Italije Đorđo Matarela posjetio je jutros Amatriče, a kroz grad ga je proveo gradonačelnik Serđo Piroci, koji mu je ukazao na ogromnu štetu koju je pretrpjelo to mjesto, prenijela je agencija AP.

Predsjednik se susreo i zahvalio spasiocima, koji od zemljotresa u srijedu ujutro rade 24 sata kako bi spasli građane zarobljene u ruševinama i izvukli tijela poginulih.

Matarela, koji će kasnije tokom današnjeg dana prisustvovati sahranama nekih žrtava, nije odveden u sami centar Amatričea, pošto je to opasno zbog toga što je potpuno razrušen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније