Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

25. 08. 2016. 22:49 >> 22:30

ASANŽ PORUČIO

"Otkriću Hilarine tajne i uticati na izbore"

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž upozorio je da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" objelodaniti nova dokumenta koja se tiču Hilari Klinton.

Kako je naveo, ti dokumenti mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

U obraćanju televiziji Foks, Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koji su povezani sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž. 

On je potvrdio da će dokumenti "sigurno biti objelodanjeni prije izbora zakazanih za 8. novembar", prenosi AP. 

Na pitanje koliko će objelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je reako da će sigurno imati veliki značaj, ali "da to zavisi od toga koliko će biti zastupljeno u medijima". 

Pred održavanje Demokratske nacionalne konvencije prošlog mjeseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri, očigledno upadom na adrese i servere lidera demokrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније