Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2016. 17:53 >> 17:35

DOGOVOR SA DOBALJAČIMA

Folksvagen će nastaviti proizvodnju "Golfova"

Njemački proizvodjač automobila Folksvagen (Volkswagen) saopštio je danas da je postigao sporazum s dva dobavljača o sporu zbog kojeg je morao da obustavi proizvodnju nekih modela u Njemačkoj.

Agencija DPA je prenijela da je Folksvagen naveo da su dostavljači rekli da će brzo nastaviti isporuke djelova, prenosi Beta.

"Pogođene fabrike polako se pripremaju za nastavak proizvodnje", navodi se u saopštenju kompanije.

U saopštenju Folksvagena navodi se da su se dvije strane složile da će pojedinosti dogovora zadržati u tajnosti.

Iz kompanije su u ponedjeljak upozorili da će u slučaju da dogovor ne bude postignut biti prisiljeni da skrate radno vrijeme za oko 28 hiljada radnika u šest fabrika. Nekima je radno vrijeme već skraćeno zbog obustavljene isporuke ključnih dijelova.

Folksvagen je prošle nedjelje obustavio proizvodnju modela golf" i "pasat" u šest postrojenja u Njemačkoj pošto su kompanije Kar trim (Car Trim) i ES autombilgus (ES Automobilguss), u vlasništvu Prevent grupacije iz Sarajeva, obustavile isporuke.

Prema navodima Blumberga, isporuke djelova su prekinute pošto je Folksvagen poništio novi ugovor i odbio da plati nadoknadu za sredstva uložena za tu narudžbinu.

Početkom avgusta Folksvagen je dobio sudski nalog o nastavku isporuka ali dobavljači su ga odbili realizovati, rekavši da je Folksvagen otkazao buduće ugovore bez odgovarajuće nadoknade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније