Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ tanjug.rs ]

04. 08. 2016. 17:39 >> 17:25
1

LONDONSKA POLICIJA

"Napadač psihički bolesnik, ne terorista"

Osumnjičeni za napad nožem u centru Londona, u kome je ubijena jedna žena, je 19-godišnji Norvežanin porijeklom iz Somalije, a razlog za napad su vjerovatno bili psihički problemi a ne terorizam, saopštila je danas londonska policija.

Utvrđeno je i da je ubijena žena držvljanka SAD.

Britanski policijski inspektori koji su ispitivali devetnaestogodišnjeg napadača kažu da nijesu našli dokaze o radikalizmu ili terorističkim motivima.

Pomoćnik komesara Mark Rouli rekao je novinarima da je žena koja je poginula u napadu američka državljanka dok su dvije povrijeđene žene i trojica muškaraca državljani SAD, Australije i Izraela.

On je naveo da je napad vjerovatno rezultat psihičkih problema.

Jedna žena je ubijena i petoro ljudi povrijeđeno u napadu nožem sinoć na Rasel skveru u centru Londona, a policija je ubrzo uhapsila napadača.

Policija je stigla na Rasel skver u 21:30 nakon što je javljeno da naoružani čovjek nožem napada ljude. On je uhapšen, pri čemu je jedan od policajaca upotrebio elektrošoker.

Rasel skver je prometna turistička zona blizu Britanskog muzeja i Londonskog univerziteta u kojoj se nalazi niz hotela.

Neposredno poslije napada spekulisalo se da li je u pitanju teroristički akt ili psihički poremećaj.

Londonska policija je juče saopštila da će povećati broj policajaca na ulicama. Britanski policajci obično ne nose vatreno oružje.

Šef londonske policije Bernar Hogan Hou je autorskom tekstu za nedjeljno izdanje Dejli mejla napisao "da nije pitanje da li već kada" će se u Londonu dogoditi teroristički napad.

Kan: Bezbjednost građana najviši prioritet

Gradonačelnik Londona Sadik Kan pozvao je stanovnike prijestonice da ostanu mirni, ali "budni", poslije sinoćnjeg napada nožem u centru Londona i rekao da je bezbjednost građana njegov najviši prioritet.

"Pozivam građane Londona da ostanu mirni i budni. Molim vas obavijestite policiju o bilo čemu sumnjivom. Svi imamo važnu ulogu da pomognemo u zaštiti Londona i budemo oči i uši naše policije i bezbjednosnih službi," naveo je Kan u saopštenju, prenosi Rojters.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније