Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 07. 2016. 14:37   >>  14:17

"APSURDNE INFORMACIJE"

Kremlj nije hakovao demokrate u SAD

Optužbe o ruskom hakerskom napadu elektronske pošte članova Demokratske stranke u SAD su "apsurdne", saopštio je danas Kremlj.

 

 

 

"Vidimo manične pokušaje da se Rusija iskoristi u predizbornoj kampanji u SAD. Te informacije su apsurdne i odmah su ih demantovali članovi porodice kandidata na predsjedničkim izborima u SAD", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov aludirajući na sina Donalda Trampa.

Posle objavljivanja skoro 20.000 hakovanih poruka sedam članova Demokratske stranke, Rusija je optužena da je pokušala da izvrši uticaj na predizbornu kampanju u korist republikanskog kandidata Donalda Trampa.

"Rusija se nažalost koristi za predizbornu kampanju u SAD i takve farse se nastavljaju. To nije dobro za odnose između dvije zemlje, ali razumijemo da postoje i loši periodi u takvim odnosima", dodao je Peskov.

Tri dana prije konvencije demokrata u Filadelfiji na kojem će Hilari Klinton biti zvanično imenovana za kandidata te stranke na predsjedničkim izborima, Vikiliks je objavio informacije o hakovanju demokrata od januara 2015. do maja 2016. godine.

Prema tim saznanjima, demokrate su izrazile oprez i prezir prema Berniju Sandersu, rivalu Hilare Klinton. Izborna ekipa demokratske kandidatkinje je potom saopštila da je moguće da Rusija stoji iza tih hakerskih napada.

Ta ekipa je dodala da je to vjerovatno učinjeno za favorizovanje Donalda Trampa, koji ima kritičniji stav prema NATO-u od Hilari Klinton.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније